Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
·
1 lžička kurkumy
·
1 lžíce škrobu
·
Sůl, pepř, chilli
Postup
- Maso nakrájíme na kousky, přidáme koření a škrob, důkladně promícháme
a necháme v chladu odležet alespoň 0,5 hodiny.
2.
Rozpálíme velkou nepřilnavou pánev. Nepoužíváme žádný olej ani tuk. Maso na ní rozprostřeme tak, aby každý se každý
kousek dotýkal dna. Nesmí být ve vrstvě. Pečeme tak dlouho až maso dostane vespod
zlatou barvu. Nesmíme při pečení míchat, jinak maso pustí šťávu a neudělá se do
křupava. Když je maso dozlatova, opatrně otočíme, nemícháme a stejným způsobem
pečeme i druhou stranu.
3.
Když je maso opečené z obou stran, oddělujeme jednotlivé kousky od sebe
měchačkou, a ještě chvilku opékáme, tentokrát při tom mícháme. Tím se nám
opečou i kousky masa, které před tím neměly kontakt se dnem pánve.
Tip
Servírujeme se zeleninovým salátem, šťouchanými brambory,
můžeme přidat i nějaký dip nebo omáčku.