Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
2
hodiny
|
Suroviny
·
2 plátky roštěnky asi 1 cm silné
·
1 střední cibule
·
Hrst sušených hub
·
1/5 lžíce hladké mouky
·
100 g pórku
·
Sůl, pepř, kmín
Postup
1.
Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce
společně s masem a kořením.
2.
Sušené houby rozdrobíme na drobné kousky a
přidáme do hrnce. Podlijeme vodou a dusíme.
3.
Dusíme až maso změkne. Během dušení podle
potřeby podléváme teplou vodou.
4.
Ve troše studené vody rozmícháme mouku a
zahustíme omáčku. Povaříme ještě asi 15 minut.
5.
Pórek nakrájíme na kolečka, kterými posypeme na
talíři každý plátek masa. Podáváme s rýží.