Počet
porcí
|
6
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
150 g mlíčí z kapra
·
50 g mrkve
·
50 g celeru
·
50 g petržele
·
1 lžíce hladké mouky
·
Sůl, pepř, muškátový květ, polévkové koření
·
Petrželová nať
Postup
1.
Mlíčí vaříme v cca 1,5 l vody 10 minut.
Uvařené rozmačkáme vidličkou a vložíme zpět do vývaru.
2.
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme.
Opečeme nasucho na nepřilnavé pánvi tak, aby se zelenina lehce zabarvila a
rozvoněla se. Přidáme do polévky
3.
V trošce studené
vody rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme koření a povaříme cca 5
minut. Nakonec přidáme čerstvou petrželku.