Sladkokyselá čočka

Počet porcí
5

Doba přípravy
30 minut


Suroviny
·         400 g čočky
·         2 lžíce octa
·         4 lžíce cukru
·         1,5 lžíce hladké mouky
·         Sůl
Postup
1.       Čočku namočíme, nejlépe přes noc. Jestliže se nám všechna voda vpila do čočky, podlijeme a uvaříme. Dbáme na to, aby po celou dobu vaření byl v hrnci dostatek vody, aby se čočka nepřipálila nebo nevysušila.
2.       Do uvařené čočky přidáme mouku, kterou jsme důkladně rozmíchali ve malém množství studené vody, sůl, cukr a ocet. Dobře promícháme a necháme povařit ještě asi 10 minut. Výsledná konzistence by měla být taková, aby se čočka na talíři neroztékala.
Tip
Množství použité vody se liší, podle druhu čočky.
Servírujeme s volským okem, kyselou okurkou, případně teplou šunkou.