Počet
porcí
|
5
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
400 g čočky
·
2 lžíce octa
·
4 lžíce cukru
·
1,5 lžíce hladké mouky
·
Sůl
Postup
1.
Čočku namočíme, nejlépe přes noc. Jestliže se
nám všechna voda vpila do čočky, podlijeme a uvaříme. Dbáme na to, aby po celou
dobu vaření byl v hrnci dostatek vody, aby se čočka nepřipálila nebo
nevysušila.
2.
Do uvařené čočky přidáme mouku, kterou jsme
důkladně rozmíchali ve malém množství studené vody, sůl, cukr a ocet. Dobře
promícháme a necháme povařit ještě asi 10 minut. Výsledná konzistence by měla
být taková, aby se čočka na talíři neroztékala.
Tip
Množství použité vody se liší, podle druhu čočky.
Servírujeme s volským
okem, kyselou okurkou, případně teplou šunkou.