Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
·
200 g vařených brambor
·
1 mrkev
·
1 cibule
·
½ červené papriky
·
50 g bílého zelí
·
50 g pórku
·
Sůl, pepř
Postup
- Maso nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, opepříme, vložíme na
rozpálenou nepřilnavou pánev a bez tuku zprudka opékáme asi 3 minuty.
- Postupně
přidáváme na drobno nakrájenou zeleninu v tomto pořadí: cibuli,
mrkev, zelí, papriku a pórek. Po přidání každého druhu zeleniny počkáme, až
se směs začne prudce opékat, aby se směs neochladila. Pustila by pak moc
vody. Pak teprve přidáme další zeleninu.
- Nakonec
přidáme na plátky nakrájené vařené brambory. Celou směs opékáme při vysoké
teplotě dozlatova.
Tip
Na toto jídlo můžeme použít různé druhy zeleniny a hodí se
např. ke zpracování zbylých vařených brambor.