Směs brambory, kuřecí maso, zelenina

Počet porcí
2

Doba přípravy
20 minut


Suroviny
·         2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
·         200 g vařených brambor
·         1 mrkev
·         1 cibule
·         ½ červené papriky
·         50 g bílého zelí
·         50 g pórku
·         Sůl, pepř

Postup
  1. Maso nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, opepříme, vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev a bez tuku zprudka opékáme asi 3 minuty.
  2. Postupně přidáváme na drobno nakrájenou zeleninu v tomto pořadí: cibuli, mrkev, zelí, papriku a pórek. Po přidání každého druhu zeleniny počkáme, až se směs začne prudce opékat, aby se směs neochladila. Pustila by pak moc vody. Pak teprve přidáme další zeleninu.
  3. Nakonec přidáme na plátky nakrájené vařené brambory. Celou směs opékáme při vysoké teplotě dozlatova.

 Tip
Na toto jídlo můžeme použít různé druhy zeleniny a hodí se např. ke zpracování zbylých vařených brambor.