Telecí ossobuco na víně se žampiony


Suroviny
·         2 plátky telecího ossobuca
·         200 g čerstvých žampionů
·         2 dcl bílého vína
·         2 dcl nízkotučného mléka
·         1 cibule
·         ½ lžíce hladké mouky
·         Velká hrst čerstvých špenátových listů
·         Vývar na podlévání
·         Sůl, pepř
·         400 g vařených těstovin
Postup
1.       Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Dusíme až maso změkne. Během dušení mírně podléváme podle potřeby vývarem.
2.       Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 5 minut.
3.       Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do vývaru. Povaříme dalších 5 minut.
4.       Přidáme nasekané špenátové listy. Znovu přivedeme k bodu varu, ale už nevaříme.
5.       Do omáčky přidáme vařené těstoviny a promícháme.