Suroviny
·
2 plátky telecího ossobuca
·
200 g čerstvých žampionů
·
2 dcl bílého vína
·
2 dcl nízkotučného mléka
·
1 cibule
·
½ lžíce hladké mouky
·
Velká hrst čerstvých špenátových listů
·
Vývar na podlévání
·
Sůl, pepř
·
400 g vařených těstovin
Postup
1.
Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou
cibuli a podlijeme vínem. Dusíme až maso změkne. Během dušení mírně podléváme
podle potřeby vývarem.
2.
Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do vývaru
přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 5 minut.
3.
Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme
do vývaru. Povaříme dalších 5 minut.
4.
Přidáme nasekané špenátové listy. Znovu přivedeme
k bodu varu, ale už nevaříme.
5.
Do omáčky přidáme vařené těstoviny a promícháme.