Vinná klobása pečená v troubě

Počet porcí
2

Doba přípravy
20 minut


Suroviny
·         400 g vinné klobásy
·         Hladká mouka na obalení
Postup
1.       Klobásu rozdělíme na 2 porce, obalíme v hladké mouce, stočíme u vložíme na skleněnou zapékací misku. Misku není třeba nijak vymazávat tukem. Z klobásy se vypeče dostatek tuku, aby se nepřipálila.  
2.       Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180ºC. Ideální je použít kombinaci grilu a horkého vzduchu. Doba pečení je cca 15 – 20 minut.
Tip
Vinná klobása je dost tučná, ale při tomto způsobu přípravy se hodně tuku vypeče. Tím ovšem zmenší svůj objem a je pak obvykle moc slaná. Proto servírujeme s nesolenou bramborovou kaší a zeleninou dušenou v páře.