Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
400 g vinné klobásy
·
Hladká mouka na obalení
Postup
1.
Klobásu rozdělíme na 2 porce, obalíme v hladké
mouce, stočíme u vložíme na skleněnou zapékací misku. Misku není třeba nijak
vymazávat tukem. Z klobásy se vypeče dostatek tuku, aby se nepřipálila.
2.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180ºC. Ideální je použít kombinaci
grilu a horkého vzduchu. Doba pečení je cca 15 – 20 minut.
Tip
Vinná klobása je dost tučná, ale při tomto způsobu přípravy
se hodně tuku vypeče. Tím ovšem zmenší svůj objem a je pak obvykle moc slaná.
Proto servírujeme s nesolenou bramborovou kaší a zeleninou dušenou v páře.