Počet
porcí
|
5
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
300 g Křimického kysaného zelí
·
100 g kuřecí klobásy
·
0,5 lžíce hladké mouky
·
2 lžíce zakysané smetany
·
1 lžička sladké papriky
·
Sůl, pepř,
Postup
1.
Zelí dáme vařit do 1 l vody. Přidáme papriku sůl
a pepř.
2.
Zatímco se zelí vaří, nakrájíme klobásu na tenká
kolečka a opečeme je na sucho na nepřilnavé pánvi.
V trošce
studené vody rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky. Přidáme opečenou
klobásu a povaříme cca 10 minut. Nakonec přidáme zakysanou smetanu. Promícháme a
necháme přejít varem.