Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
2 kachní prsa bez kosti a kůže
·
Sůl, pepř
·
100 g švestkových povidel
Postup
1.
Kachní prsa zbavíme veškerého přebytečného tuku
a kůže. Osolíme a opepříme.
2.
Povidla v kastrůlku podlijeme trochou vody,
přidáme sůl a pepř a povaříme.
3.
Litinovou pánev s rozehřejeme, vložíme na
ni maso a zprudka po obou stranách opečeme. Maso na pánvi vložíme do trouby
vyhřáté na 180ºC.
Pečeme cca 10 minut. Čas je orientační,
podle velikosti porce.
4.
Hotové maso nakrájíme. Na řezu nesmí být krvavé,
jen lehce narůžovělé.
Tip