Kachní prsa na litinové pánvi se švestkovou omáčkou

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut


Suroviny
·         2 kachní prsa bez kosti a kůže
·         Sůl, pepř
·         100 g švestkových povidel
Postup
1.       Kachní prsa zbavíme veškerého přebytečného tuku a kůže. Osolíme a opepříme.
2.       Povidla v kastrůlku podlijeme trochou vody, přidáme sůl a pepř a povaříme.
3.       Litinovou pánev s rozehřejeme, vložíme na ni maso a zprudka po obou stranách opečeme. Maso na pánvi vložíme do trouby vyhřáté na 180ºC. Pečeme cca 10 minut.  Čas je orientační, podle velikosti porce.
4.       Hotové maso nakrájíme. Na řezu nesmí být krvavé, jen lehce narůžovělé.
Tip
Omáčku můžeme také připravit z čerstvých nebo kompotovaných švestek.  V tomto případě musíme přisladit.