Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
300 g dýně hokaido
·
300 g cukety
·
Sůl, pepř, sušený mletý zázvor, směs bylinek
Postup
1.
Dýni vydlabeme, neloupeme a nakrájíme na cca 1
cm silné proužky. Cuketu neloupeme, v případě, že je větší a obsahuje
semínka, tak semínka odstraníme a nakrájíme na hranolky cca 2x 2 cm. Každý
hranolek musí mít slupku.
2.
Dýni osolíme a posypeme zázvorem. Necháme
alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.
3.
Cuketu osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami
podle chuti. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.
4.
Cuketu i dýni poskládáme na pečící papír. U
cukety dbáme na to, aby vždy ležela slupkou dolů. Jinak by se lepila. Grilujeme
v troubě rozpálené na nejvyšší stupeň cca 15 minut, až je zelenina měkká a
mírně opečená.
5
Tip
Servírujeme samostatně s jogurtovým dipem nebo jako
přílohu.