Počet
porcí
|
5
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Počet
porcí
|
5
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
1 malá dýně
·
1 lžíce hladké mouky
·
¼ l nízkotučného mléka
·
Polévkové koření
·
Mungo klíčky na ozdobu
·
Valašská kyška na dochucení na talíři
·
Sůl
Postup
1.
Dýni oloupeme, vydlabeme jádra, nakrájíme a uvaříme.
Množství vody cca 2 cm nad dýni.
2.
Uvařenou dýni rozmixujeme
3.
Mouku rozmícháme v mléce, vlijeme do
polévky. Dochutíme polévkovým kořením, solí a povaříme.
Tip
Podáváme ozdobenou mungo klíčky a valašskou kyškou.