Počet
porcí
|
5
|
|
Doba
přípravy
|
2
hodiny
|
Suroviny
·
500 g mletého Šumavského kuřecího masa
·
500 g cukety
·
200 g žampionů
·
1 cibule
·
1 zelená paprika
·
2 lžíce hladké mouky
·
1 vejce
·
Hrst sekaných bylinek (petrželka, cibulová nať,
pažitka)
·
Sůl, pepř
Postup
1.
Cuketu nastrouháme na jemno, osolíme a necháme
odležet.
2.
Žampiony nakrájíme na plátky a 5 minut podusíme
na malém množství vody.
3.
Papriku, cibuli a bylinky nasekáme na drobno.
4.
Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu,
přidáme podušené žampiony, cibuli, papriku, bylinky, vejce, šumavské maso,
koření a důkladně promícháme.
5.
Nakonec zahustíme moukou a opět promícháme.
6.
Směs naplníme do formy a pečeme na 180 ºC cca 45 minut do
zlatova.
Servírujeme s bramborem a čerstvou zeleninou.