Počet
porcí
|
4
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny
·
500 g kuřecího masa bez kůže
·
600 g dýně
·
160 g arborio rýře
·
100 g nízkotučného taveného sýra
·
Vývar
·
Hrst jarní cibulky
·
Sůl, pepř
Postup
- Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a nasucho osmahneme na
teflonové pánvi.
- Dýni
očistíme a nakrájíme na kostičky.
- Rýži nasucho
opečeme tak, aby získala lehce nahnědlou barvu.
- Podlijeme
vývarem, osolíme a za častého míchání vaříme asi 10 minut. Přidáme dýni a
dál vaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.
- Když je
rýže a dýně měkká, přidáme sýr, maso a jarní cibulku. Prohřejeme, aby se
sýr rozpustil. Přikryjeme a necháme ještě 10 minut dojít. Výsledná
konzistence by měla být krémová.