Babiččin teplý kompot

Počet porcí
2

Doba přípravy
20 minut


Suroviny
·         2 velká jablka
·         1 lžíce borůvek nebo rybízu
·         Šťáva z ½ citronu
·         4 hřebíčky
·         Špetka skořice
·         Cukr podle chuti
·         1 lžíce vyloupaných vlašských ořechů
Postup                                                                             
1.       Jablka oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou, tak aby jablka byla cca do poloviny potopená. Přidáme citronovou šťávu, hřebíček, skořici a cukr. Vaříme až jsou jablka téměř měkká.
2.       Přidáme borůvky nebo rybíz, a ještě chvilku povaříme.
3.       Horký kompot naservírujeme do misek a navrch posypeme ořechy.
Tip
Druhy ovoce můžeme měnit podle chuti nebo sezóny.