Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
2 velká jablka
·
1 lžíce borůvek nebo rybízu
·
Šťáva z ½ citronu
·
4 hřebíčky
·
Špetka skořice
·
Cukr podle chuti
·
1 lžíce vyloupaných vlašských ořechů
Postup
1.
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme
na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou, tak aby jablka byla cca
do poloviny potopená. Přidáme citronovou šťávu, hřebíček, skořici a cukr. Vaříme až jsou
jablka téměř měkká.
2.
Přidáme borůvky nebo rybíz, a ještě chvilku
povaříme.
3.
Horký kompot naservírujeme do misek a navrch
posypeme ořechy.
Druhy ovoce můžeme měnit podle chuti nebo sezóny.