Špaldové fettuccine se zeleninou a křupavým kuřecím masem

Počet porcí
3

Doba přípravy
40 minut

Suroviny
·         2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
·         150 g hlávkového zelí
·         100 g mrkve
·         200 g sterilovaného hrášku ve sladkoslaném nálevu
·         1 lžička škrobu
·         100 ml vývaru
·         100 ml mléka
·         Sůl, pepř
·         Špaldové těstoviny
Postup
  1. Maso nakrájíme na drobno. Osolíme, opepříme, přidáme škrob a dobře promícháme. Necháme odležet, než si připravíme zeleninu.
  2. Těstoviny uvaříme podle návodu.
  3. Zelí a mrkev nakrájíme na velmi tenké proužky.
  4. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní zprudka nasucho opečeme do křupava. Maso z pánve sundáme a uchováme v teple.
  5. Na pánev, na které jsme opekli maso vložíme nakrájenou mrkev a zelí a restujeme opět nasucho až zelenina začne vonět a lehce se zbarví.
  6. Podlijeme vývarem a mlékem a vaříme až nám vznikne hustá směs. Přidáme hrášek bez nálevu a promícháme. Směs není třeba solit.
Na talíř navrstvíme uvařené těstoviny. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého naservírujeme zeleninou a navrch přidáme opečené maso.