Počet
porcí
|
3
|
|
Doba
přípravy
|
40
minut
|
Suroviny
·
2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
·
150 g hlávkového zelí
·
100 g mrkve
·
200 g sterilovaného hrášku ve sladkoslaném nálevu
·
1 lžička škrobu
·
100 ml vývaru
·
100 ml mléka
·
Sůl, pepř
·
Špaldové těstoviny
Postup
- Maso nakrájíme na drobno. Osolíme, opepříme, přidáme škrob a dobře
promícháme. Necháme odležet, než si připravíme zeleninu.
- Těstoviny
uvaříme podle návodu.
- Zelí a
mrkev nakrájíme na velmi tenké proužky.
- Rozpálíme
nepřilnavou pánev a maso na ní zprudka nasucho opečeme do křupava. Maso z pánve
sundáme a uchováme v teple.
- Na pánev,
na které jsme opekli maso vložíme nakrájenou mrkev a zelí a restujeme opět
nasucho až zelenina začne vonět a lehce se zbarví.
- Podlijeme
vývarem a mlékem a vaříme až nám vznikne hustá směs. Přidáme hrášek bez
nálevu a promícháme. Směs není třeba solit.