Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
300 g mladých tvrdých hříbků
·
1 menší cibule
·
2 dcl valašské kyšky
·
Vývar na podlévání
·
Sůl, bobkový list, kmín
·
4 střední brambory vhodné k vaření ve
slupce
Postup
1.
Brambory pečlivě umyjeme, osolíme, okmínujeme a
uvaříme a celé uvaříme ve slupce.
2.
Mladé, tvrdé hříbky očistíme a nakrájíme na
plátky. Cibuli nadrobno.
3.
Hříbky s cibulí vložíme na pánev, přidáme
bobkový list, sůl a mírně podlijeme vývarem. Vaříme cca 20 minut. Podléváme
postupně, vždy malým množstvím vývaru tak, aby na konci vaření nezbyla na pánvi
téměř žádná tekutina.
4.
Uvařené houby podlijeme valašskou kyškou a necháme
ještě cca 3 minuty povařit.
5.
Podáváme s brambory
uvařenými ve slupce.