Hříbkové ragů v valašskou kyškou

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut


Suroviny
·         300 g mladých tvrdých hříbků
·         1 menší cibule
·         2 dcl valašské kyšky
·         Vývar na podlévání
·         Sůl, bobkový list, kmín
·         4 střední brambory vhodné k vaření ve slupce
Postup
1.       Brambory pečlivě umyjeme, osolíme, okmínujeme a uvaříme a celé uvaříme ve slupce.
2.       Mladé, tvrdé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno.
3.       Hříbky s cibulí vložíme na pánev, přidáme bobkový list, sůl a mírně podlijeme vývarem. Vaříme cca 20 minut. Podléváme postupně, vždy malým množstvím vývaru tak, aby na konci vaření nezbyla na pánvi téměř žádná tekutina.
4.       Uvařené houby podlijeme valašskou kyškou a necháme ještě cca 3 minuty povařit.
5.       Podáváme s brambory uvařenými ve slupce.