Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
15
minut
|
Suroviny
·
500 ml vývaru z uzeného masa
·
1 červená cibule
·
1 bílá cibule
·
50 g pórku
·
50 g nízkotučného sýra
·
Sůl, pepř
Postup
1.
Bílou cibuli nakrájíme na proužky a nasucho opékáme
na nepřilnavé pánvi až cibule získá hnědou barvu. Opečenou cibuli dáme vařit do
vývaru. Stejným způsobem opečeme i červenou cibuli a necháme stranou, připravenou
na pozdější použití.
2.
Do polévky přidáme na proužky nakrájený pórek,
který necháme přejít varem asi 2 minuty. Pokud je to potřeba, polévku dosolíme
a opepříme.
3.
Polévku servírujeme v miskách, kde na každou
porci navrch přidáme opečenou červenou cibuli, a nakonec posypeme na proužky
nakrájeným nebo nastrouhaným sýrem.