Cibulačka z uzeného vývaru

Počet porcí
2

Doba přípravy
15 minut


Suroviny
·         500 ml vývaru z uzeného masa
·         1 červená cibule
·         1 bílá cibule
·         50 g pórku
·         50 g nízkotučného sýra
·         Sůl, pepř
Postup
1.       Bílou cibuli nakrájíme na proužky a nasucho opékáme na nepřilnavé pánvi až cibule získá hnědou barvu. Opečenou cibuli dáme vařit do vývaru. Stejným způsobem opečeme i červenou cibuli a necháme stranou, připravenou na pozdější použití.
2.       Do polévky přidáme na proužky nakrájený pórek, který necháme přejít varem asi 2 minuty. Pokud je to potřeba, polévku dosolíme a opepříme.
3.       Polévku servírujeme v miskách, kde na každou porci navrch přidáme opečenou červenou cibuli, a nakonec posypeme na proužky nakrájeným nebo nastrouhaným sýrem.