Počet
porcí
|
5
|
Doba
přípravy
|
3
hodiny
|
Suroviny
·
1 kg hovězího masa z plece (nejlépe irské)
·
Sůl, pepř, bobkový list
Postup
1.
Maso osolíme, opepříme a podlijeme cca 1 dcl
vody. Přidáme bobkový list, přiklopíme poklicí.
2.
Pečeme v troubě při teplotě 120 – 140 ºC cca 3 hodiny. Doba
pečení závisí na kvalitě masa. Během pečení není třeba podlévat. Při nízké
teplotě se voda nevypeče.
3.
Po hodině pečení maso otočíme, polijeme výpekem.
Po další hodině znovu.
4.
Po upečení krájíme na plátky a servírujeme s bramborem
a jogurtovo-koprovým dipem a sterilovanou červenou řepou.
Tip
Jednoduchý ale chutný recept na hovězí maso. Maso je mimořádně
měkké a šťavnaté.