Pomalu pečené hovězí maso

Počet porcí
5

Doba přípravy
3 hodiny


Suroviny
·         1 kg hovězího masa z plece (nejlépe irské)
·         Sůl, pepř, bobkový list
Postup
1.       Maso osolíme, opepříme a podlijeme cca 1 dcl vody. Přidáme bobkový list, přiklopíme poklicí.
2.       Pečeme v troubě při teplotě 120 – 140 ºC cca 3 hodiny. Doba pečení závisí na kvalitě masa. Během pečení není třeba podlévat. Při nízké teplotě se voda nevypeče.
3.       Po hodině pečení maso otočíme, polijeme výpekem. Po další hodině znovu.
4.       Po upečení krájíme na plátky a servírujeme s bramborem a jogurtovo-koprovým dipem a sterilovanou červenou řepou.
Tip
Jednoduchý ale chutný recept na hovězí maso. Maso je mimořádně měkké a šťavnaté.