Provensálská křepelčí prsíčka s grilovanou zeleninou

Počet porcí
2

Doba přípravy
1 hodina


Suroviny
·         8 ks křepelčích prsíček bez kosti s kůží
·         130 g mrkve
·         80 g cibule
·         220 g červené papriky
·         140 g vařených brambor
·         160 g rajčat
·         Provensálské bylinky
·         Sůl, pepř
Postup
1.       Křepelčí prsa osolíme, opepříme a posypeme provensálskými bylinkami. Přikryjeme fólií a necháme odležet do druhého dne.
2.       Do pekáčku naskládáme na tenké proužky nakrájenou mrkev, na osminky nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, na plátky nakrájené vařené brambory bez slupky a na osminky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a podlijeme malým množstvím vody tak, aby bylo pokryté dno do výšky 2 -3 mm.
3.       Zeleninu pečeme v troubě odkrytou při 180 ºC asi 20 minut, aby zelenina změkla.
4.       Na zeleninu naskládáme křepelčí prsíčka, troubu přepneme na multifunkci (horký vzduch a gril) na 220 ºC a společně grilujeme cca 10 minut.