Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
15
minut
|
Suroviny
·
400 g filet
ze sumečka afrického
·
2 střední
červené cibule
·
Sůl, kmín, koření na ryby
1.
Filety
okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet.
2.
Cibuli
očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky.
3.
Litinové
pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku a předehřejeme troubu na
nejvyšší stupeň.
4.
Na
rozpálené pánve vložíme odleželé filety a připravenou cibuli. Maso necháme
zatáhnout 1 – 2 minuty. Když je maso správně zatažené, jde zlehka obrátit. Otočíme
i cibuli. Z druhé strany pečeme zase cca 2 minuty.
5.
Pánve s masem vložíme
do rozpálené trouby a pečeme cca 5 – 7 minut (podle velikosti filetů).
6.
Servírujeme
s rozpečenou bylinkovou bagetou a čerstvou zeleninou.