Sumeček africký na litinové pánvi

Počet porcí
2

Doba přípravy
15 minut


Suroviny
·         400 g filet ze sumečka afrického
·         2 střední červené cibule
·         Sůl, kmín, koření na ryby

Postup
1.       Filety okořeníme, osolíme a necháme cca 0,5 hodiny odležet.
2.       Cibuli očistíme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky.
3.       Litinové pánve (bez použití oleje) rozpálíme na sporáku a předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.
4.       Na rozpálené pánve vložíme odleželé filety a připravenou cibuli. Maso necháme zatáhnout 1 – 2 minuty. Když je maso správně zatažené, jde zlehka obrátit. Otočíme i cibuli. Z druhé strany pečeme zase cca 2 minuty.
5.       Pánve s masem vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 5 – 7 minut (podle velikosti filetů).
6.       Servírujeme s rozpečenou bylinkovou bagetou a čerstvou zeleninou.