Počet
porcí
4
Doba
přípravy
2
hodiny
Suroviny
·
800 g kuřecích žaludků
·
1 velká cibule
·
Kuřecí vývar
·
250 g mrkve
·
500 g brokolice
·
1 lžíce hladké mouky
·
400 ml nízkotučného mléka
·
Muškátový oříšek, muškátový květ, sůl
Postup
1.
Kuřecí
žaludky očistíme a nakrájíme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Ochutíme
špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a solí. Mírně podlijeme vývarem a pod
poklicí dusíme do měkka. Během dušené podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se
ke konci dušení vývar téměř vyvařil.
2.
Přidáme očištěnou, na
kolečka nakrájenou mrkev. Po cca 10 minutách přidáme očištěnou na malé růžičky
rozebranou brokolici. Společně dusíme dalších cca 5 minut.
3.
V mléce důkladně rozmícháme
mouku a za stálého míchání přidáme do hrnce. Dochutíme špetkou muškátového
květu a naposled necháme přejít varem.
Tip
Servírujeme jako samostatné jídlo nebo můžeme udělat víc
omáčky (přidáme mléko a vývar) a pak podáváme s těstovinami.