Zadělávané kuřecí žaludky s mrkví a brokolicí



Počet porcí
4

Doba přípravy
2 hodiny


Suroviny
·         800 g kuřecích žaludků
·         1 velká cibule
·         Kuřecí vývar
·         250 g mrkve
·         500 g brokolice
·         1 lžíce hladké mouky
·         400 ml nízkotučného mléka
·         Muškátový oříšek, muškátový květ, sůl
Postup
1.       Kuřecí žaludky očistíme a nakrájíme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Ochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a solí. Mírně podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do měkka. Během dušené podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se ke konci dušení vývar téměř vyvařil.
2.       Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Po cca 10 minutách přidáme očištěnou na malé růžičky rozebranou brokolici. Společně dusíme dalších cca 5 minut.
3.       V mléce důkladně rozmícháme mouku a za stálého míchání přidáme do hrnce. Dochutíme špetkou muškátového květu a naposled necháme přejít varem.
Tip
Servírujeme jako samostatné jídlo nebo můžeme udělat víc omáčky (přidáme mléko a vývar) a pak podáváme s těstovinami.