Hovězí kýta se žampiony a zeleninou - PH

Počet porcí
6
Stupeň LOW
Doba přípravy
8 hodin


Suroviny
·         1 kg libové hovězí kýty
·         1 velká cibule
·         1 mrkev
·         1 rajče
·         200 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
·         100 ml bílého vína
·         1 lžíce hořčice
·         4 lžíce jemného kečup
·         100 g sterilovaných okurek
·         1 plechovka (400 g) žampionů ve slaném nálevu
·         200 ml nízkotučného mléka
·         1 lžíce hladké mouky
·         Sůl, pepř, bobkový list
Postup
1.       Hovězí kýtu nakrájíme na nudličky a vložíme do pomalého hrnce.
2.       Přidáme sůl, pepř, bobkový list, kečup, hořčici, hrášek, víno, žampiony i s nálevem, na drobnou nakrájenou cibuli, rajče, okurky, na kolečka nakrájenou mrkev.
3.       Pomalíme 7 hodin na LOW.
4.       V mléce rozmícháme 1 lžíci mouky, přilijeme do pomalého hrnce, promícháme necháme pomalit ještě hodinu.