Počet
porcí
|
3
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny na masovou část
·
400 g očištěných krevet
·
50 g cibule
·
100 g pórku
·
100 ml vývaru
·
200 ml kokosového mléka
·
Curry, sůl, pepř, chilli
Postup
1. Na
nepřilnavé pánvi na sucho bez tuku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli.
2. Podlijeme
vývarem, přidáme krevety, nakrájený pórek, koření a povaříme.
3. Přidáme kokosové
mléko. Společně vaříme ještě asi 5 minut.
Suroviny na čočkový dhal
·
100 g červené čočky
·
250 ml vody
·
100 ml kokosového mléka
·
Sůl, curry, pepř. chilli
Postup
1. Čočku
namočíme do vody a necháme namočenou alespoň 0,5 hodiny, ale může být klidně do
druhého dne.
2. Přidáme
koření a kokosové mléko a vaříme tak dlouho až vznikne hustá kaše.
Suroviny na curry brambory
·
250 g brambor
·
100 g cibule
·
50 ml kokosového mléka
·
Sůl, curry, pepř. chilli
Postup
1. Brambory
oloupeme a nakrájíme na kostičky cca 1x 1 cm. Cibuli nakrájíme na drobno. Rozložíme na pekáček, který jsme vytřeli
olejem. Stačí 2 – 3 kapky. Posypeme kořením. Vložíme do trouby a pečeme na
střední teplotu až povrch lehce zezlátne.
2. Brambory
polijeme kokosovým mlékem, promícháme a pečeme ještě cca 10 minut.
Suroviny na curry fazolky
·
250 g zelených fazolek
·
50 ml kokosového mléka
·
Sůl, curry, pepř, chilli
·
Vývar
Postup
1. Fazolky
nakrájíme na 5 cm kousky, přidáme koření, mírně podlijeme vývarem a dusíme až
fazolky změknou. nakrájíme na
drobno. Během vaření podléváme vývarem
podle potřeby tak, aby se fazolky nepřipálily. Fazolky se mají dusit na malém
množství tekutiny, nikoliv vařit.
1. Nakonec
přidáme kokosové mléko a zredukujeme přebytečnou tekutinu. Hotové fazolky jsou
husté, bez tekutiny.
Servírování
Jako přílohu podáváme vařenou rýži. Na stůl servírujeme
každou část pokrmu v samostatné misce.
Z misek si každý sám nabere na svůj talíř podle chuti.