Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
400 g filetů z lososa s kůží
·
150 ml nízkotučného mléka
·
10 g hladké mouky
·
2 lžíce nasekaného kopru
·
½ citrónu
·
Saláty na přílohu
·
Sůl
·
Citrónový pepř
Postup
1.
Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem
a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží
dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce filetů.
2.
V kastrůlku svaříme 2/3 připraveného mléka.
Ve zbylém mléce dohladka rozmícháme mouku a přilijeme ke svařenému mléku. Osolíme
a přidáme špetku citrónového pepře. Za stálého míchání necháme přejít varem.
Nakonec přimícháme nasekaný kopr. S koprem už nevaříme.
3.
Servírujeme s různými druhy salátů (polníček,
dubáček a kadeřávek) a s na plátky
nakrájeným citrónem.