Počet
porcí
|
6
|
|
Doba
přípravy
|
1,5
hodiny
|
Suroviny
·
1 kg kuřecích křídel nebo spodních stehen
·
1 větší mrkev
·
1 větší petržel
·
100 g mraženého hrášku
·
60 g nudlí
·
4 bobkové listy
·
Sůl, podravka
Postup
1.
Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme na hrubém
struhadle.
2.
Křídla nebo stehna vložíme do hrnce, přidáme
zeleninu, bobkový list, sůl a podle chuti podravku. Zalijeme vodou tak, aby
byla hladina cca 3 – 4 cm nad masem. Vaříme (táhneme) přikryté na mírné teplotě
tak dlouho, až je maso měkké. Z křídel nebo ze stehen se vyvaří větší
množství tuku, který z povrchu sebereme.
3.
Do polévky přidáme nudle a hrášek. Vaříme cca 4
minuty a pak necháme pod poklicí nudle dojít.
4.
Polévka je hustá a silná. Servíruje se jako
samostatné jídlo.
Tip
Jestliže se chceme ještě více vyhnout tuku, můžeme polévku
udělat z kuřecích stehen bez kůže nebo dokonce z prsních řízků bez
kůže.
Tento typ husté, silné polévky s větším množstvím masa
se často servíruje v Maďarsku do velkých misek. Pro menší až střední
jedlíky bohatě stačí k obědu. Proto se u nás ujal název Maďarská polévka.