Suroviny
·
200 g cibule
·
1 kg mrkve
·
600 kg vepřového masa (plec nebo krkovice)
·
2 kostky kuřecího bujónu Mammita
·
15 g hladké mouky
·
Kmín
·
Sůl
Postup
1.
Cibuli nakrájíme na jemno a mrkev na kolečka.
2.
Mrkev a cibuli vložíme do pomalého hrnce, přidáme
ve 2 lžících vody rozpuštěný bujón, kmín a sůl. Pomalíme 2 hodin na L.
3.
Maso nakrájíme na kostky, přidáme do pomalého
hrnce, promícháme a pomalíme další 2 hodiny na L.
4.
Po čtyřech hodinách rozmícháme mouku ve dvou
lžících vody, přidáme do hrnce a dobře promícháme. Pomalíme ještě 2 hodiny na
L.
Tip
Doba pomalení závisí na typu hrnce a na velikosti nakrájené
mrkve a masa. Uvedené časy jsou orientační.