Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
25 g Gran Moravia
·
75 g Eidam 20 nebo 30%
·
100 g sterilované kukuřice
·
15 g hladké mouky
·
Nať na ozdobení
Postup
1.
Kukuřici vaříme v 600 ml vody cca 5 minut.
2.
V trošce studené vody rozmícháme mouku a
přidáme za stálého míchání do polévky. Vaříme dalších cca 10 minut.
3.
Polévku do hladka rozmixujeme, vrátíme na sporák
a jakmile začne polévka bublat, sporák vypneme. Do horké polévky nasypeme
nastrouhané sýry a mícháme, dokud se nerozpustí. Se sýrem už polévku nevaříme.
4.
Servírujeme ihned po uvaření horkou, aby sýr
nevychladl a neztvrdl nebo se neoddělil. Zdobíme pažitkou, petrželkou nebo
jarní cibulkou.
Tip
Druhy sýrů můžeme volit podle chuti nebo podle obsahu tuku. Polévku není třeba ani solit, ani nijak dochucovat.