Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
45
minut
|
Suroviny na kaši
·
500 g očištěné dýně
·
1 lžička nastrouhaného zázvoru
·
Špetka muškátového oříšku
·
Několik větviček čerstvé bazalky
·
100 ml nízkotučného mléka
·
sůl
Suroviny na hrách
·
50 g loupaného hrachu
·
Hrst čerstvé máty (nebo 1 lžička sušené máty)
·
sůl
Suroviny na kroupy
·
50 g ječných krup
·
Hrst čerstvého medvědího česneku (nebo 1 lžička
sušeného)
·
sůl
Suroviny na rybu
·
500 g filetů z mořské štiky
·
1 lžička citronového pepře
·
sůl
Postup
1.
Rybu osolíme, okořeníme a necháme odležet v chladu,
než si připravíme přílohy.
2.
Dýni nakrájíme na kostičky a na páře uvaříme do
měkka.
3.
Hrách zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme sůl a
mátu a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vadou.
4.
Kroupy zalijeme cca 1 dcl vody, přidáme medvědí
česnek a sůl. Vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
5.
Pečící papír potřeme 1 kapkou oleje. Na papír
rozložíme štiku a pečeme ve vyhřáté troubě.
6.
Dýni ochutíme solí, zázvorem, nastrouhaným
muškátovým oříškem, částí čerstvé bazalky a rozmixujeme. Podle potřeby přidáváme
horké mléko, abychom získali požadovanou hustotu kaše.
7.
Servírujeme ozdobené zbylou čerstvou bazalkou.