Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
200 g růžičkové kapusty
·
100 g cibule
·
300 ml mléka
·
500 ml zeleninového vývaru
·
40 g sýra Gran Bavarese s modrou plísní
·
20 g hladké mouky
·
2 větvičky čerstvé bazalky
·
Muškátový květ
·
Sůl
·
2 vejce
Postup
1.
Kapustu očistíme, větší rozkrojíme na poloviny a
uvaříme ve vývaru společně s nadrobno nakrájenou cibulí.
2.
Uvaříme vejce.
3.
V mléce rozmícháme mouku a přilijeme do
polévky. Povaříme, dochutíme muškátovým květem a solí.
4.
Polévku naservírujeme na talíře, navrch přidáme
rozkrojená vejce, nastrouhaný sýr a lístky bazalky