Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
7
hodin L
|
Suroviny na ossobuco
·
Telecí ossobuco 2 kusy
·
0,5 dcl bílého vána chardonnay
·
Bílý pepř
·
Sůl
·
Větvička rozmarýnu
Suroviny na krémové
rissoto
·
180 g rýže Arborio
·
50 g taveného nízkotučného sýra
·
30 g eidamu 30%
·
30 g modrého sýra Gran Bavarese
·
50 g cibule
·
Větvička rozmarýnu
·
Zeleninový vývar na podlévání
Postup
1.
Maso osolíme, opepříme, vložíme do pomalého
hrnce přidáme větvičku rozmarýnu. Podlijeme 0,5 dcl vody a 0,5 dcl vína.
Pomalíme 7 hodin na L.
2.
Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme do hrnce,
přidáme rýži, rozmarýn podlijeme trochou vývaru a vaříme, až je rýže měkká.
Vývar přidáváme postupně podle potřeby a během vaření risotto mícháme.
3.
Když je rýže měkká, přidáme naposled vývar tak,
abychom měli řidší konzistenci. Přidáme všechny sýry a mícháme, až se rozpustí.
Risotto není obvykle nutné solit, stačí sůl v sýrech a vývaru.