Černá a červená čočka se zeleninou

Počet porcí
2

Doba přípravy
45 minut


Suroviny
·         1 menší mrkev
·         1 petržel
·         ½ malého celeru
·         1 cibule
·         70 g červené čočky
·         40 g černé čočky
·         Vývar na podlévání zeleniny
·         Sůl
Postup
1.       Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Podléváme jen podle potřeby, aby na konci dušení nebyla v zelenině žádná přebytečná tekutina.
2.       Černou a červenou čočku uvaříme ve vodě. Vaříme každou zvlášť. Červená čočka je hotová téměř hned. Černou vaříme asi 10 minut, tak aby se nerozvařila a zůstala pevná. Obě čočky přecedíme a vmícháme do zeleniny. Pokud je potřeba, dochutíme solí.

Tip
Servírujeme jako přílohu nebo jako samostatné bezmasé jídlo.