Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
45
minut
|
Suroviny
·
1 menší mrkev
·
1 petržel
·
½ malého celeru
·
1 cibule
·
70 g červené čočky
·
40 g černé čočky
·
Vývar na podlévání zeleniny
·
Sůl
Postup
1.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
Podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Podléváme jen podle potřeby, aby na konci
dušení nebyla v zelenině žádná přebytečná tekutina.
2.
Černou a červenou čočku uvaříme ve vodě. Vaříme
každou zvlášť. Červená čočka je hotová téměř hned. Černou vaříme asi 10 minut,
tak aby se nerozvařila a zůstala pevná. Obě čočky přecedíme a vmícháme do
zeleniny. Pokud je potřeba, dochutíme solí.
Tip
Servírujeme jako přílohu nebo jako samostatné bezmasé jídlo.