Kuřecí kung pao s chilli ořechy

Počet porcí
2

Doba přípravy
20 minut


Suroviny
·         300 g kuřecího masa
·         30 g škrobu pro přípravu masitých jídel
·         80 g cibule
·         80 g pórku
·         80 g směsi ořechů s chilli
·         30 g japonské sójové omáčky
·         1 lžička cukru
·         100 ml kuřecího vývaru
·         Sůl
Postup
1.       Maso nakrájíme na kousky a promícháme se škrobem. Nesolíme ani jinak nekořeníme. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na ní rozprostřeme a necháme bez míchání z jedné strany opékat do křupava.
2.       Zatím co se opéká maso, nakrájíme na proužky cibuli a pórek. Do hrnku nalijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a cukr. Promícháme.
3.       Jakmile je maso z jedné strany opečené, přidáme cibuli a opečeme druhou stranu. Tentokrát už musíme občas zamíchat, aby nám nezčernala cibule.
4.       Když je maso téměř hotové, přidáme do směsi ořechy a pórek a ještě asi 2 minuty opékáme.
5.       Nakonec směs zalijeme připravenou zálivkou a v případě potřeby dochutíme solí.