Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
300 g kuřecího masa
·
30 g škrobu pro přípravu masitých jídel
·
80 g cibule
·
80 g pórku
·
80 g směsi ořechů s chilli
·
30 g japonské sójové omáčky
·
1 lžička cukru
·
100 ml kuřecího vývaru
·
Sůl
Postup
1.
Maso nakrájíme na kousky a promícháme se
škrobem. Nesolíme ani jinak nekořeníme. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso na
ní rozprostřeme a necháme bez míchání z jedné strany opékat do křupava.
2.
Zatím co se opéká maso, nakrájíme na proužky cibuli
a pórek. Do hrnku nalijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a cukr. Promícháme.
3.
Jakmile je maso z jedné strany opečené,
přidáme cibuli a opečeme druhou stranu. Tentokrát už musíme občas zamíchat, aby
nám nezčernala cibule.
4.
Když je maso téměř hotové, přidáme do směsi
ořechy a pórek a ještě asi 2 minuty opékáme.