Filet ze pstruha na listovém salátu

 

Počet porcí

2

 

Doba přípravy

30 minut

 

Suroviny

·         2 filety ze pstruha

·         6 listů mangoldu

·         2 listy kadeřávku

·         5-6 cherry rajčátek

·         0,5 lžičky balzamikového octa

·         1 lžička pomerančového balzamikového krému

·         Citronový pepř

·         Sůl

Postup

1.       Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce filetu.

2.       Listy mangoldu a kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme, abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem.

3.       Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka.

4.       Úplně nahoru opatrně položíme opečené filety.

 

Tip

Listy můžeme použít i jiné než kadeřávek a mangold. Záleží na sezóně a na tom co nám zrovna roste na zahradě.