Počet porcí |
2 |
|
Doba přípravy |
30 minut |
Suroviny
·
2 filety ze pstruha
·
6 listů mangoldu
·
2 listy kadeřávku
·
5-6 cherry rajčátek
·
0,5 lžičky balzamikového octa
·
1 lžička pomerančového balzamikového krému
·
Citronový pepř
·
Sůl
Postup
1.
Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na
nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a
pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce
filetu.
2.
Listy mangoldu a
kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na
středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme,
abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem.
3.
Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na
poloviny nakrájená cherry rajčátka.
4.
Úplně nahoru opatrně položíme opečené filety.
Tip
Listy můžeme použít i jiné než kadeřávek a mangold. Záleží
na sezóně a na tom co nám zrovna roste na zahradě.