Mangoldová polévka s kadeřávkem

 

Počet porcí

2

 

Doba přípravy

30 minut

 Suroviny

·         Svazek zeleného mangoldu
·         Menší svazek kadeřávku
·         Několik větviček kadeřavé petrželky
·         5 růžičkových kapustiček
·         1 lžíce hladké mouky
·         100 ml nízkotučného mléka
·         5 g másla
·         1 vejce natvrdo
·         Bílý pepř
·         Muškátový květ
·         Sůl

  

Postup

1.      Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo, osolíme opepříme a dusíme pod pokličkou do změknutí.

2.      Když je zelenina měkká, podlijeme cca 300 ml vody a vše rozmixujeme. Vrátíme zpět na sporák, přidáme na poloviny nakrájenou růžičkovou kapustu a přivedeme k varu.

3.      V mléce důkladně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do polévky. Dochutíme muškátovým květem, vaříme až změkne kapusta.

4.     Servírujeme s polovinou vajíčka natvrdo a ozdobené petrželovou natí.