Počet porcí |
2 |
|
Doba přípravy |
30 minut |
· Menší svazek kadeřávku
· Několik větviček kadeřavé petrželky
· 5 růžičkových kapustiček
· 1 lžíce hladké mouky
· 100 ml nízkotučného mléka
· 5 g másla
· 1 vejce natvrdo
· Bílý pepř
· Muškátový květ
· Sůl
Postup
1. Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme
(z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce,
podlijeme trochou vody, přidáme máslo, osolíme opepříme a dusíme pod pokličkou
do změknutí.
2. Když je zelenina měkká, podlijeme cca 300 ml
vody a vše rozmixujeme. Vrátíme zpět na sporák, přidáme na poloviny nakrájenou
růžičkovou kapustu a přivedeme k varu.
3. V mléce důkladně rozmícháme hladkou mouku a
přilijeme do polévky. Dochutíme muškátovým květem, vaříme až změkne kapusta.
4. Servírujeme s polovinou vajíčka natvrdo a
ozdobené petrželovou natí.