4 porce Doba
přípravy 60 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
688,2 KJ |
Bílkoviny |
4,2 g |
Sacharidy |
35 g |
Tuky |
0,2 g |
Vláknina |
9,6 g |
Suroviny
·
1 kg mrkve
·
50 g sterilovaného hrášku
·
1 lžíce hladké mouky
·
Šťáva z 1 citronu
·
Cukr podle chuti
·
Sůl
·
Kmín
Postup
·
Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme
kmín a sůl. Dusíme s malým množstvím vody až je mrkev téměř měkká.
·
V hrnku ve studené vodě důkladně rozmícháme
mouku a přilijeme do hrnce s mrkví. Promícháme a necháme na mírné teplotě
probublávat. Pokud je směs příliš hustá, přidáme vodu.
·
Dochutíme citronovou šťávou a podle chuti
cukrem.
·
Nakonec přidáme hrášek, který už jen prohřejeme,
aby se nerozvařil.