Zapečené jáhly

 

Počet porcí

2

 

Doba přípravy

30 minut

 

Suroviny

·         50 g jáhel

·         100 g mangoldu

·         200 ml nízkotučného mléka

·         2 vejce

·         Sůl

·         Pepř

·         Muškátový oříšek

Postup

1.       Jáhly nejprve důkladně propereme v několika vodách. Pak je uvaříme ve větším množství vody do měkka a scedíme. Nasypeme je zpět do hrnce, zalijeme mlékem a společně povaříme 2-3 minuty. Přikryjeme a necháme asi 5 minut odpočinout.

2.       Mangold nasekáme na jemno. Přidáme k jáhlám, tím směs ochladíme a můžeme přidal vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Důkladně promícháme.

3.       Směs naplníme do formiček na muffiny a pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut, podle velikosti formiček.

Tip

Servírujeme jako samostatné jídlo nebo s bramborovou kaší a dušenou zeleninou nebo jako přílohu k masu.