Počet porcí |
2 |
|
Doba přípravy |
30 minut |
Suroviny
·
50 g jáhel
·
100 g mangoldu
·
200 ml nízkotučného mléka
·
2 vejce
·
Sůl
·
Pepř
·
Muškátový oříšek
Postup
1.
Jáhly nejprve důkladně propereme v několika
vodách. Pak je uvaříme ve větším množství vody do měkka a scedíme. Nasypeme je
zpět do hrnce, zalijeme mlékem a společně povaříme 2-3 minuty. Přikryjeme a
necháme asi 5 minut odpočinout.
2.
Mangold nasekáme na jemno. Přidáme k jáhlám,
tím směs ochladíme a můžeme přidal vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový
oříšek. Důkladně promícháme.
3.
Směs naplníme do formiček na muffiny a pečeme v troubě
na 180°C
asi 15 minut, podle velikosti formiček.
Tip
Servírujeme jako samostatné jídlo nebo
s bramborovou kaší a dušenou zeleninou nebo jako přílohu k masu.