Zapražená kmínová polévka

 

Počet porcí

2

 

Doba přípravy

15 minut

 Suroviny

  •          1 lžička kmínu
  •          1 vejce
  •          1 lžíce hladké mouky
  •          1 lžíce nasekané petrželky kudrnky
  •          500 ml vývaru
  •          Sůl

Postup

1.       Kmín nasucho lehce opražíme v hrnci. Přidáme hladkou mouku, kterou necháme asi 0,5 minuty pražit spolu s kmínem. Mícháme, aby se mouka nepřepálila ne neztmavla.

2.       Zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme asi 5 minut lehce bublat.

3.       Do polévky rozklepneme vajíčko, přidáme nasekanou petrželku, osolíme a dobře rozmícháme. Jakmile vajíčko přejde varem, můžeme servírovat.