Dršťková polévka z hlívy ústřičné

 2 porce                                                                                 Doba přípravy 30 minut


Suroviny

  • 250 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3/4 l vývaru
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíčka mleté sladké papriky
  • kmín
  • sůl
Postup
  1. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme vařit do vývaru. Ochutíme kmínem, paprikou a solí. Zhruba po 5 minutách, přidáme mouku rozmíchanou v trošce studené vody. Vaříme cca 5 minut.
  2. Polévku rozmixujeme, aby byla hladká a neplavaly v ní kousky cibule.
  3. Hlívu nakrájíme na proužky. Použijeme i měkké nožičky z menších, mladých hub, které nakrájíme na kolečka. 
  4. Vaříme, až houby změknou a tekutina se zredukuje na požadovanou hustotu.