Candát filet s černou čočkou, kukuřicí a salátem

 Počet porcí 1                                                                         Doba přípravy 30 minut

Suroviny:

  • 200 g candáta (filet s kůží)
  • 30 g černé čočky belugy
  • 40 g sterilované kukuřice ve slaném nálevu
  • 50 g různých druhů listových salátů
  • kmín
  • sůl
Postup:
  1. Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvilku odležet. Zatím si připravíme čočku a salát. 
  2. Čočku uvaříme v osolené vodě, zhruba 10 minut, aby nebyla příliš rozvařená. Přecedíme.
  3. Saláty omyjeme a naservírujeme na talíř.  Vedle salátů navrstvíme kukuřici a čočku. Část můžeme nasypat na salát.  
  4. Grilovací pánev potřeme kapkou oleje a rozpálíme ji na nejvyšší teplotu. Candáta nejprve zprudka opečeme po obou stranách, potom zmírníme teplotu a pozvolna dopékáme zase po obou stranách.
  5. Servírujeme se salátem, kukuřicí a vařenou belugou, jako velmi lehké jídlo. Výborně se k této úpravě hodí i bramborová kaše.