Počet porcí 1 Doba přípravy 30 minut
Suroviny:
- 200 g candáta (filet s kůží)
- 30 g černé čočky belugy
- 40 g sterilované kukuřice ve slaném nálevu
- 50 g různých druhů listových salátů
- kmín
- sůl
Postup:
- Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvilku odležet. Zatím si připravíme čočku a salát.
- Čočku uvaříme v osolené vodě, zhruba 10 minut, aby nebyla příliš rozvařená. Přecedíme.
- Saláty omyjeme a naservírujeme na talíř. Vedle salátů navrstvíme kukuřici a čočku. Část můžeme nasypat na salát.
- Grilovací pánev potřeme kapkou oleje a rozpálíme ji na nejvyšší teplotu. Candáta nejprve zprudka opečeme po obou stranách, potom zmírníme teplotu a pozvolna dopékáme zase po obou stranách.
- Servírujeme se salátem, kukuřicí a vařenou belugou, jako velmi lehké jídlo. Výborně se k této úpravě hodí i bramborová kaše.