Dušená játra na cibulce

 Počet porcí 2                                                                                    Doba přípravy 30 minut

Suroviny:

  • 300 g jater (vepřová, hovězí, telecí)
  • cca 0,5 l vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 střední cibule
  • kmín
  • sůl
  • 100 g pórku na ozdobu
Postup:
  1. Cibuli nakrájíme na jemno, Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.
  2. Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné.
  3. Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.
  4. Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a vaříme ještě cca 10 minut.
  5. Nakonec osolíme. (nesolíme během vaření\ aby játra neztvrdla).
  6. Servírujeme s rýží a najemno nakrájeným pórkem.