Počet porcí 2 Doba přípravy 30 minut
Suroviny:
- 300 g jater (vepřová, hovězí, telecí)
- cca 0,5 l vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 střední cibule
- kmín
- sůl
- 100 g pórku na ozdobu
Postup:
- Cibuli nakrájíme na jemno, Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.
- Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné.
- Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.
- Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a vaříme ještě cca 10 minut.
- Nakonec osolíme. (nesolíme během vaření\ aby játra neztvrdla).
- Servírujeme s rýží a najemno nakrájeným pórkem.