Striploin steak s mátovo hráškovým pyré, bylinkami a jedlými květy

 2 porce                                                                                        Doba přípravy 30 minut

Suroviny:

  • 2 ks striploin steaku
  • 300 g mraženého hrášku
  • 40 g čerstvých mátových a meduňkových lístků (v poměru 3/4 máta a 1/4 meduňka)
  • 20 g parmezánu
  • 40 ml 12 % smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • na ozdobu červená cibule, čerstvé lístky máty, meduňky, shiso a lístky a květy lichořeřišnice

Postup:

  1. Mátu a meduňku očistíme a spolu s hráškem vaříme v minimálním množství vody 4-5 minut, až hrášek změkne.
  2. Přidáme smetanu, osolíme a rozmixujeme. Nakonec vmícháme parmezán.
  3. Maso osolíme, opepříme a na rozpálené litinové pánvi zprudka opečeme po každé straně 1 minutu.
  4. Pánev s masem přendáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 3 minuty.
  5. Maso vyndáme z trouby, přikryjeme a necháme cca 5 minut odpočívat na teple.
  6. Na talíře rozprostřeme hráškové pyré, na to položíme na tenké plátky nakrájený steak a ozdobíme cibulí, čerstvými listy máty, meduňky, shiso a listy a květy lichořeřišnice.