2 porce Doba přípravy 30 minut
Suroviny:
- 2 ks striploin steaku
- 300 g mraženého hrášku
- 40 g čerstvých mátových a meduňkových lístků (v poměru 3/4 máta a 1/4 meduňka)
- 20 g parmezánu
- 40 ml 12 % smetany na vaření
- sůl
- pepř
- na ozdobu červená cibule, čerstvé lístky máty, meduňky, shiso a lístky a květy lichořeřišnice
Postup:
- Mátu a meduňku očistíme a spolu s hráškem vaříme v minimálním množství vody 4-5 minut, až hrášek změkne.
- Přidáme smetanu, osolíme a rozmixujeme. Nakonec vmícháme parmezán.
- Maso osolíme, opepříme a na rozpálené litinové pánvi zprudka opečeme po každé straně 1 minutu.
- Pánev s masem přendáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 3 minuty.
- Maso vyndáme z trouby, přikryjeme a necháme cca 5 minut odpočívat na teple.
- Na talíře rozprostřeme hráškové pyré, na to položíme na tenké plátky nakrájený steak a ozdobíme cibulí, čerstvými listy máty, meduňky, shiso a listy a květy lichořeřišnice.