Fazolková omáčka

 Počet porcí 2                                                                                Doba přípravy 30 minut

Suroviny:

  • 400 g zelených fazolových lusků
  • 0,5 l mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 ml 12% smetany 
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 menší cibule
  • sůl, pepř
Postup:
  1. Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme do hrnce, podlijeme cca 10 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme až jsou fazolové lusky téměř měkké.
  2. V mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme k fazolkám. Necháme povařit zhruba 5 minut. Zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 1 minutu. Dochutíme citronovou šťávou. 
  3. Servírujeme s vařeným bramborem. 
Tip ro masožravce: Fazolková omáčka je také výborná s vařeným hovězím masem.