Počet porcí 2 Doba přípravy 30 minut
Suroviny:
- 400 g zelených fazolových lusků
- 0,5 l mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 ml 12% smetany
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 menší cibule
- sůl, pepř
Postup:
- Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme do hrnce, podlijeme cca 10 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme až jsou fazolové lusky téměř měkké.
- V mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme k fazolkám. Necháme povařit zhruba 5 minut. Zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 1 minutu. Dochutíme citronovou šťávou.
- Servírujeme s vařeným bramborem.
Tip ro masožravce: Fazolková omáčka je také výborná s vařeným hovězím masem.