Počet porcí 4 Doba přípravy 20 minut
Suroviny:
- 500 g mangoldu
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 0,5 l mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce jogurtu
- sůl
- květy lichořeřišnice na ozdobení
Postup:
- Mangold omyjeme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek očistíme a nakrájíme každý stroužek alespoň na čtvrtiny.
- Mangold, cibuli a česnek vložíme do hrnce, podlijeme malým množstvím vody a dusíme zhruba 10 minut.
- Přidáme mouku a mléko a rozmixujeme do hladka. Osolíme a vrátíme na sporák, kde polévku povaříme asi 5 minut. Pokud je polévka moc hustá, přidáme mléko.
- Servírujeme se lžící jogurtu na každou porci a s jedlými květy, které dodají polévce pikantní příchuť.