Krémová mangoldová polévka

 Počet porcí 4                                                                                Doba přípravy 20 minut

Suroviny:

  • 500 g mangoldu
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 0,5 l mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce jogurtu
  • sůl
  • květy lichořeřišnice na ozdobení
Postup:
  1. Mangold omyjeme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek očistíme a nakrájíme každý stroužek alespoň na čtvrtiny.
  2. Mangold, cibuli a česnek vložíme do hrnce, podlijeme malým množstvím vody a dusíme zhruba 10 minut.
  3. Přidáme mouku a mléko a rozmixujeme do hladka. Osolíme a vrátíme na sporák, kde polévku povaříme asi 5 minut. Pokud je polévka moc hustá, přidáme mléko.
  4. Servírujeme se lžící jogurtu na každou porci a s jedlými květy, které dodají polévce pikantní příchuť.