Krůtí perkelt s nudlemi, tvarohem a sýrem

 počet porcí: 2                                                                             Doba přípravy 1 hodina

Suroviny:

  • 350 g krůtího masa ze stehen, bez kosti a kůže
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce měkkého tvarohu
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • sladká paprika, kmín, sůl
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • vývar na podlévání
  • vařené široké nudle jako příloha
Postup:
  1. Cibuli nakrájíme na jemno, maso na drobné kostičky. Společně dáme do hrnce, okořeníme kmínem, solí a paprikou, podlijeme trochou vývaru a společně dusíme. Vývarem podléváme průběžně, vždy jen trochu, aby se maso nepřipalovalo. 
  2. Když je maso měkké, asi po 20 - 30 minutách, rozmícháme mouku ve studeném vývaru (cca 1/4 l) a omáčku zahustíme. Společně ještě povaříme. 
  3. Do středu talíře naservírujeme podle návodu uvařené široké nudle, přelijeme omáčkou s masem. Navrch dáme kopeček tvarohu a posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nakrájenou jarní cibulkou.