Skládaný salát s fenyklem

 počet porcí 2                                                                                 Doba přípravy 10 minut

Suroviny:

  • 6 velkých listů mangoldu
  • 2 listy kadeřávku
  • hrst malých rajčátek
  • 1 paprika
  • 1 plod opuncie (prodává se obvykle pod názvem kaktusový fík)
  • 3 lžíce sterilované kukuřice
  • 3 lžíce sterilovaného rakytníku nebo rybízu
  • několik listů fenyklu
Postup:
  1. Na talíř postupně naskládáme listy mangoldu a kadeřávku. Přidáme celá malá rajčátka, na proužky nakrájenou papriku, oloupanou a na plátky nakrájenou opuncii. Navrch vše posypeme kukuřicí a rakytníkem. Vše pokapeme šťávou z rakytníku a nakonec ozdobíme čerstvými listy fenyklu.
  2. Salát není třeba nijak dochucovat, stačí rakytníková šťáva.