Počet porcí 4 Doba přípravy 45 minut
Suroviny:
- 1 menší dýně hokkaido
- cca 1 lžíce hladké mouky
- 1/4 l nízkotučného mléka
- špetka muškátového oříšku
- špetka muškátového květu
- sůl, pepř
- parmezán na posypání
- čerstvá azalka na dochucení na talíři a na ozdobu
Postup:
- Očištěnou dýni nakrájíme na menší kostičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby byla potopená, ale ne víc. Uvaříme doměkka.
- K dýni přidáme mouku, mléko a rozmixujeme. Ochutíme muškátovým květem, oříškem, solí a pepřem.
- Polévku vrátíme na sporák a necháme na mírné teplotě vařit ještě 5 minut. Když je polévka moc hustá, můžeme naředit mlékem.
- Polévku naservírujeme na misky, posypeme na jemno nasekanou bazalkou a nastrouhaným parmezánem. Nakonec ozdobíme celými lístky bazalky.