Bramborová kaše s mrkví a kukuřicí

 Počet porcí 3                                                                                   Doba přípravy 45 minut

Suroviny:

  • 0,5 kg brambor
  • 1 hrnek horkého nízkotučného mléka
  • 0,5 kg mrkve
  • 6 lžic sterilované kukuřice ve slaném nálevu
  • Bazalka na ozdobení
  • sůl
Postup:
  1. Brambory oloupeme a dáme vařit.
  2. Mrkev očistíme, nakrájíme na proužky a uvaříme ve slané vodě.
  3. Z uvařených brambor slijeme všechnu vodu. Ručním šlehačem šleháme nejprve na sucho, pak postupně po malých dávkách přiléváme horké mléko, přidáme sůl. Šleháme tak dlouho, až je kaše hedvábní, bez hrudek a nadýchaná.
  4. Servírujeme kaši do středu talíře. Každou porci posypeme sterilovanou kukuřicí, přidáme uvařenou mrkev a ozdobíme bazalkou.