počet porcí 4 Doba přípravy 45 minut
Suroviny:
- 3/4 kg krůtího masa ze stehen bez kosti a kůže
- 1 větší cibule
- asi 5 cm kousek čerstvého zázvoru
- asi 5 cm kousek čerstvé kurkumy
- 5 stroužků česneku
- hrst čerstvých lístků vietnamského koriandru
- 3 lžičky kari koření
- 250 ml 10% smetany
- sůl
- vývar na podlévání
- na ozdobení hrst lístků thajské bazalky
Postup:
- Cibuli a maso nakrájíme na drobno a dáme dusit do hrnce.
- Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme.
- Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu a redukujeme, aby se směs zahustila.
- Servírujeme s těstovinami nebo s pečeným bramborem a navrch ozdobíme lístky thajské bazalky.