Bylinková bageta

 

2 porce                                                                                 Doba přípravy 5 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

902 KJ

Bílkoviny

5 g

Sacharidy

36,7 g

Tuky

5,1 g

Vláknina

1,7 g

 

Suroviny

·        1 velká bílá bageta (120 g)

·        8 g másla nebo flory, ramy apod.

·        20 g čerstvé pažitky, jarní cibulky a petrželky

Postup

·        Bylinky nasekáme na drobno. Bagetu rozkrojíme podélně na poloviny a lehce potřeme máslem, ramou nebo florou.

·        Bagetu pečeme na suché nepřilnavé pánvi z obou stran do zlatova. Pánev by měla být jen lehce rozpálená, aby bageta nezčernala.

·        Na opečenou bagetu nasypeme bylinky.

·        Servírujeme jako přílohu např. ke steaku. Nebo jako samostatnou svačinku.