4 porce Doba přípravy 45 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
1 700 KJ |
Bílkoviny |
35 g |
Sacharidy |
48 g |
Tuky |
7,9 g |
Vláknina |
4,2 g |
Suroviny
·
500 g vařených nudlí
·
600 g kuřecích stehenních řízků bez kosti a kůže
·
2 vejce
·
150 g pórku
·
1 velká paprika
·
1 velká cibule
·
1 střední mrkev
·
Sójová omáčka
·
Rybí omáčka
Postup
·
Nejdřív dáme vařit těstoviny.
·
Vejce rozklepneme do hrnku, vidličkou rozšleháme.
Nalijeme na velkou nepřilnavou pánev. Krouživými pohyby pánve vejce roztáhneme
do co největší a nejtenčí placky a pečeme. Když jde placka odlepit, otočíme jí
a pečeme z druhé strany. Hotovou placku vyklopíme na prkénko a necháme
vychladnout.
·
Maso nakrájíme na tenké nudličky a obalíme ve
škrobu. Pečeme nasucho na nepřilnavé pánvi. Opékáme, až se kousky zbarví do
růžova. Hotové maso vyklopíme do mísy.
·
Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky.
Pečeme je na stejné pánvi, jako jsme pekli maso. Nejlepší je péct každý druh
zeleniny zvlášť, protože každá zelenina potřebuje jinou dobu pečení. Pánev necháme
buď úplně bez tuku nebo maximálně vytřeme ubrouskem s 2-3 kapkami oleje.
·
Hotovou zeleninu přidáme k masu.
·
Placku z vajíček nakrájíme na nudličky a
přidáme do mísy.
·
Nakonec přendáme zeleninu s masem zpět na
pánev, přimícháme těstoviny. Dochutíme sójovou a rybí omáčkou a prohřejeme.