Čínské těstoviny

 4 porce                                                                                 Doba přípravy 45 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

1 700 KJ

Bílkoviny

35 g

Sacharidy

48 g

Tuky

7,9 g

Vláknina

4,2 g

 

Suroviny


·        500 g vařených nudlí

·        600 g kuřecích stehenních řízků bez kosti a kůže

·        2 vejce

·        150 g pórku

·        1 velká paprika

·        1 velká cibule

·        1 střední mrkev

·        Sójová omáčka

·        Rybí omáčka


Postup

·        Nejdřív dáme vařit těstoviny.

·        Vejce rozklepneme do hrnku, vidličkou rozšleháme. Nalijeme na velkou nepřilnavou pánev. Krouživými pohyby pánve vejce roztáhneme do co největší a nejtenčí placky a pečeme. Když jde placka odlepit, otočíme jí a pečeme z druhé strany. Hotovou placku vyklopíme na prkénko a necháme vychladnout.

·        Maso nakrájíme na tenké nudličky a obalíme ve škrobu. Pečeme nasucho na nepřilnavé pánvi. Opékáme, až se kousky zbarví do růžova. Hotové maso vyklopíme do mísy.

·        Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky. Pečeme je na stejné pánvi, jako jsme pekli maso. Nejlepší je péct každý druh zeleniny zvlášť, protože každá zelenina potřebuje jinou dobu pečení. Pánev necháme buď úplně bez tuku nebo maximálně vytřeme ubrouskem s 2-3 kapkami oleje.

·        Hotovou zeleninu přidáme k masu.

·        Placku z vajíček nakrájíme na nudličky a přidáme do mísy.

·        Nakonec přendáme zeleninu s masem zpět na pánev, přimícháme těstoviny. Dochutíme sójovou a rybí omáčkou a prohřejeme.